|
Przedłużanie włosów (pestttka) |
|
|
Witam, polecam Ci odwiedzenie strony xxx tam dowiesz sie wszystkiego na temat przedluzania wlosow.
Pozdrawiam (więcej...) |
|
|
(Misia) |
|
|
Jaką najlepszą metodą można przedłużyć włosy, ba ich bardzo nie zniszczyć??? (więcej...) |
|
|
ile czasu trwa przedłużanie włosów (ślubna) |
|
|
Hej, moja stała fryzjerka mnie załatwiła i to 2 tyg przed ślubem, nie wiem co jej odbiło , ale za bardzo wycięła mi grzywkę a ja chciałam mieć długą bo z takiej to można zawsze coś ułożyć. Powiedzcie mi ile trwa zabieg przedłużania zasłużmy grzywki i czy muszę go powtarzać, mam jeszcze 2 tygodnie, pomóżcie!! (więcej...) |
|
|
Zdecydować się? (Magda) |
|
|
Zawsze miałam rzadkie włosy więc nie zdecydowałam się nigdy na długie włosy. Wiele dziewczyn chwali się, że jest to zabieg rewelacyjny. Mogą nosić swoje upragnione długie włosy. Czy to prawda? (więcej...) |
|
|
jak dbać o włosy przedłużane (Nadia) |
|
|
Witam serdecznie, planuję zabieg przedłużania włosów, ale jeszcze nieco muszę podpytać forumowiczów o pewne sprawy związane z tym zabiegiem. Podobno włosy przedłużane wymagają innej pielęgnacji niż naturalne, co może wskazywac na częste wizyty w salonie fryzjerskim. I ogólnie włosy te sprawiają więcej kłopotów niż naturalne. Proszę o wypowiedzi dziewczyny, które miały takie zabiegi co polecacie przedłużać czy nie? (więcej...) |

Zniszczone włosy
Włosy zdrowe powinny zawierać przynajmniej 10% wody. Zniszczone włosy posiadają małą ilość sebum, przez co woda dość szybko odparowuje i spada poniżej dopuszczalnego minimum.
Siwe włosy
Dla niektórych srebrne włosy są symbolem mądrości, z racji tego, ze pojawiają się w późniejszym wieku, zatem osoba o takich włosach zdążyła zgromadzić pewną wiedzę o życiu, świecie i o sobie, jest bardziej doświadczona i może tym doświadczeniem dzielić się z innymi.
Proste włosy
Nawet kobiety, które z natury mają włosy proste i chcą by pozostały one w takim nienagannym ładzie, nie poprzestają na myciu ich i suszeniu. Choć do wygładzenia włosów nie muszą używać prostownicy, stosują odpowiednie balsamy, serum lub płynny jedwab, poczym stylizują fryzurę za pomocą grubej, okrągłej szczotki.